این لینکی است به صفحهی شبکهی اجتماعی حماس در فیسبوک. (توجه: لینک غیرفعال است. صفحهی حماس پس از انتشار این پست، از فیسبوک پاک شد. توضیح کامل را در زیر بخوانید). حماس یک سازمان تروریستی است و به طور رسمی از سوی دولت ایالات متحده جزو گروههای تروریستی اعلام شده است. در بیست سال گذشته، حماس شمار زیادی از آمریکاییها، و شمار زیادی از یهودیان را کشته و این رقم بیش از تمام تعدادی است که تمام نئونازیهای روی کرهی زمین، از جنگ جهانی دوم تا کنون کشتهاند. بسیار بیشتر.
پس از آن که پدر من ریچارد لاکین دو سال پیش به طرز فجیعی از سوی تروریستهای حماس کشته شد، من کارزاری را شروع کردم تا مارک زاکربرگ، فیسبوک، و دیگر غولهای شبکههای اجتماعی را قانع کنم تمام مطالبی که نفرت و خشونت و تروریسم ترویج میکنند با پیگیری حذف کنند. به طور مستقیم به زاکربرگ نوشتهام، مقالههایی در بیان عقاید خودم منتشر کردهام، در کنفرانسها سخنرانی کردهام، در رسانهها ظاهر شدهام، در فیلمها شرکت کردهام، لایحه پیشنهاد کرده و پروندهی شکایت به دادگاه بردهام.
در یک سال گذشته، زاکربرگ و فیسبوک چند بیانیهی رسمی کمپانی را منتشر کرده و اظهار داشتهاند که به طور جدی پیگیر مسألهی تروریسماند. متأسفانه این بیانیهها اخبار ساختگیاند. فیسبوک هنوز گام مؤثری برنداشته است. واقعیتها خود گویا هستند: صفحهی شبکهی اجتماعی حماس که به این متن ضمیمه است تنها یکی از نمونههای فیسبوک تلویزیون حماس است، و چندین گروه فیسبوکی دیگر نیز برای ارتباطات تیپ عزالدین قسام (شاخهی نظامی حماس) استفاده میشود. اسمشان را به عربی در فیسبوک تایپ کنید تا لیست بلندبالا را ببینید: کتائب الشهید عزالدین القسام.
در پی وقایع شارلوتزویل، فیسبوک شماری از صفحات نئونازیها و نژادپرستان سفید را حذف کرد. زاکربرگ در پستی نوشت «در جامعهی ما جایی برای نفرت نیست… برای همین همیشه هر پستی که در تشویق یا تقدیر جنایات نفرتمحور یا اقدامات تروریستی باشد را حذف کردهایم، از جمله آنچه در شارلوتزویل اتفاق افتاد.»
البته، از زاکربرگ برای اقدام علیه نئونازیها ممنونام. آنچه نمیتوانم بپذیرم خودداری او در اقدام علیه حماس (سازمانی که رسما تروریستی شناخته میشود) و دیگر گروههای بنیانگرای اسلامی و رهبران ایشان که علنا و به طور فعال نفرتپراکنی و ترویج خشونت و ترور میکند، است. روشن است که زاکربرگ قادر است این پستها و صفحات را مشخص کرده و حذف کند، اما در اغلب موارد از چنین کاری خودداری میکند.
چرا؟ چون تجارت خوبی است. فیسبوک میلیونها دلار از ازدحام حول گفتار نفرتمحور و تهییج به خشونت و ترور در میآورد. حالا از اخبار ساختگی، مضحکه سایبری، و دیگر مطالب ناخوشایند بگذریم.
زاکربرگ و فیسبوک ثابت کردهاند که به اندازهی کافی احساس مسؤولیت نمیکنند تا از قدرت عظیمی که کسب کردهاند، استفاده کنند. وقت آن رسیده که دولتها بر شبکههای اجتماعی اِعمال قدرت کرده و مقرراتی را معین کنند.
بهروز شد: دوشنبه ۲۱ اوت
پس از انتشار این پست در روز جمعه، لینک به دفتر رسانهی حماس در فیسبوک در روزهای آخر هفته غیرفعال شد. در نگاه اول، خوشحال بودم که فیس تصمیم به اقدام گرفته است. اما پس از دقت بیشتر، از آنچه کشف کردم شوکه شدم.
روز جمعه، پیش از آن که من پست تایمز اسرائیل خود را منتشر کنم، یک نمونه از نظرات خود در صفحهی عمومی فیسبوک خود منتشر کردم، به همین شکل که اینجا منتشر میکنم، که با آن که فیسبوک به طور فعال صفحههای نئونازیها و نژادپرستان سفید را حذف میکند، همین تلاش را برای حذف صفحات حماس نمیکند. گرچه صفحهی دفتر رسانهی حماس ناپدید شده بود، هنوز میتوانستی رویش کلیک کنی و شمار زیادی از صفحات اهانتآمیز فیسبوکی را پیدا کنی – کانال تلویزیون حماس (که مدعی است ارتباط رسمی با حماس ندارد) و چندین گروه خصوصی که زیر نام شاخهی نظامی حماس، تیپ عزالدین القسام فعالیت میکنند. این گروهها همه به زبان عربی فعالیت میکنند. (همانطور که در بالا اشاره کردم، اگر عبارت کتائب الشهید عزالدین اقسام را کپی کنید و در بخش جستجوی فیسبوک بچسبانید (پیست)، میبینید: بیش از ۴۰ گروه هنوز همین امروز در فیسبوک فعالند.
اما آنچه نخواهید توانست، مشاهدهی پست اصلی من است. چرا؟ چون فیسبوک در اقدامی پیگیرانه آن را حذف کرده است. دیگر در صفحهی عمومی فیسبوک من موجود نیست، حتی در صفحهی دیگرانی که آن را فوروارد کرده و یا کامنت گذاشته بودند هم موجود نیست.
خلاصه این که فیسبوک آگاهانه عملیات نظامی حماس – سازمانی تروریستی که مسؤول قتل فجیع پدر من است – را مجاز میدارد تا آزادانه ارتباط گیری کند. با این حال، وقتی من از ایشان به خاطر ایجاد امکان برای تروریسم انتقاد میکنم، فقط عصای سحرآمیزشان را تکان میدهند و انتقادهای من ناپدید میشود. کاش متونی که بر سکوی آنها، خشونت و ترور ترویج میکنند را همینجور جادو میکردند.