گزارش ها

آیا حملهٔ خواهرزادهٔ خامنه ای به رژیم «کودک کش» او شروعی بر پایان رژیم است؟

تصویر: فریده مرادخانی، خواهرزادهٔ علی خامنه ای ولی فقیه ایران در ویدئویی که آنلاین منتشر کرده از رژیم دایی خود انتقاد می کند.
Farideh Moradkhani, niece of Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, in a video posted online criticizing her uncle's regime. (Twitter video screenshot: used in accordance with Clause 27a of the Copyright Law)
تصویر: فریده مرادخانی، خواهرزادهٔ علی خامنه ای ولی فقیه ایران در ویدئویی که آنلاین منتشر کرده از رژیم دایی خود انتقاد می کند. Farideh Moradkhani, niece of Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, in a video posted online criticizing her uncle's regime. (Twitter video screenshot: used in accordance with Clause 27a of the Copyright Law)

هنگامیکه «آقازاده ها» به اصول رژیم انقلابی با صدای بلند و بی پرده حمله می کنند، متوجه می شویم که حلقهٔ نخبگان رهبری در حال ترک خوردن است و احتمال آن هست که رژیم واقعا در سراشیبی سقوط قرار گرفته باشد.

وقتی انتقادات گزنده و حمایت صریح از اعتراضات از درون خانوادهٔ شخص ولی فقیه می آید، متوجه می شویم که رژیم به مخمصه ای واقعی دچار شده است.

این هفته «فریده مرادخانی»، خواهرزادهٔ علی خامنه ای ولی فقیه رژیم ایران به رژیم دایی خود حمله برد و آن را «رژیم قاتل کودک کش» نامید و از جامعهٔ بین المللی خواست از حمایت آن دست بردارند.

چند روز پس از دستگیری مرادخانی در تهران به اتهامات نامعلوم، برادر او در فرانسه ویدئویی منتشر کرد که در آن مرادخانی «سرکوب صریح و آشکار» مردم را محکوم می کند.

او تحریم های بین المللی علیه رژیم به دلیل سرکوب معترضان را «مضحک» خواند و از این که مردم ایران در چالش خود تنها رها شده اند، ابراز سرخوردگی کرد.

مرادخانی اعتراضات کنونی زیر پرچم «زن، زندگی، آزادی» و مطالبهٔ لغو حجاب اجباری را تأیید کرد و گفت که «این رژیم به هیچ یک از اصول دینی وفادار نیست و به جز اِعمال زور و حفظ قدرت خود به هر قیمت، هیچ قانون و حکمی را نمی شناسد.»

اما برخلاف بسیاری از زنان مشهور و معتبر داخل ایران که برای حمایت از اعتراضات موجود عکس های خود را بدون حجاب منتشر کردند، مرادخانی به عنوان زن مسلمان معتقد، تصمیم گرفته است که اتهام عدم پایبندی رژیم به اصول اسلام را در حالی که حجاب اسلامی به سر دارد، ایراد کند.

مرادخانی سال ها است از منتقدان رژیم می باشد و چندین بار در گذشته دستگیر شده است. خانوادهٔ او، از جمله مادرش که خواهر خامنه ای، و پدرش که یک روحانی به نام «علی تهرانی» بوده، و برادرش محمود، همه صدای خود را علیه رژیم بلند کرده اند.

اما انتقاد آخر مرادخانی به علت لحن و موضوع تند آن، و خطاب مستقیم آن به شخص خامنه ای از سخنان پیشین متمایز است. این سخنان در پی اظهاراتی که خامنه ای در محکومیت اعتراضات ایراد کرد، و مدعی شد از سوی دشمنان بیگانه از جمله ایالات متحده و اسرائیل برنامه ریزی شده است، منتشر گردید.

انتقاد علنی خواهرزادهٔ خامنه ای شاید شدیدترین انتقادی باشد که از ۱۹۷۹ تا کنون از سوی یکی از آقازاده ها عنوان شده است.

تصویر: علی خامنه ای ولی فقیه ایران در ملاقات با گروهی از شبه نظامیان بسیجی در تهران، ایران، ۲۶ نوامبر ۲۰۲۲.
(Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File)

دختران اکبر هاشمی رفسنجانی، از رؤسای جمهوری پیشین ایران، که در سه دههٔ اول انقلاب اسلامی از چهره های تأثیرگذار بود نیز، در ۲۰ سال گذشته و بخصوص از هنگام مرگ مشکوک پدرشان، از منتقدان رژیم بوده اند، و خود او نیز در ده سال آخر عمر خود منتقد خامنه ای بود.

«معترضان … راست می گویند!»

فائزه هاشمی، دختر ۶۰ سالهٔ رفسنجانی، که ساکن تهران است نیز، از تظاهرات سراسری کنونی حمایت کرده و اعتراضات را «ادامۀ مطالبات گذشته، که در یک فرم بندی تازه رخ داده است»، توصیف می کند.

هاشمی که بنا به گزارشی، در سپتامبر گذشته به اتهام اقدامات تهییجی دستگیر شده، در سخنانی که هفتهٔ گذشته از رادیو فردا پخش شد، گفت که رژیم می خواهد اعتراضات را در هم بشکند و همزمان واقعیت تظاهرات را انکار کند.

هاشمی در توضیح این سخن گفت جامعه از اصلاحات در جمهوری اسلامی ناامید شده است، و حاکمیت هم نمی تواند خودش را با نسل جدید سازگار کند، و همین موضوع معترضان را به این نتیجه می رساند که اینها (رژیم) نباشند، و «به نظر من، آنها حق دارند.»

هاشمی نیز مانند مرادخانی معتقد است رژیم از مسیر خود منحرف شده و تبدیل به «یک چیز من در آوردی و دیکتاتوری فقط برای حفظ بقای خود شده است.» هاشمی در این فایل صوتی که اخیرا افشا شد نیز، پا را از این فراتر می گذارد و می گوید «شاه ظالم بود‌، اما جمهوری اسلامی، یعنی ماها، روی شاه را سفید کرده ایم. کارهایی در این سالها انجام داده ایم، شاید یک هزارمش در زمان شاه انجام نشد.»

هاشمی در نیمهٔ ۱۹۹۰ نمایندهٔ مجلس ایران از تهران بود و سپس به خاطر شرکت در تظاهرات علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۹، شش ماه به زندان افتاد. در ۲۰۱۸، هاشمی علنا اعلام کرد تنها دلیلی که تاکنون تغییر رژیم صورت نگرفته آن است که مردم نمی دانند بعد از این رژیم چه کسی خواهد آمد.

تصویر: مردم ایران در اعتراض به جان باختن مهسا امینی ۲۲ ساله در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران، ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲.

(Photo taken by an individual not employed by the Associated Press and obtained by the AP outside Iran, Middle East Images/AP)

هاشمی و مرادخانی در بیان آشکار سرخوردگی و مخالفت خود با نظام تنها نیستند. یک آقازادهٔ سرشناس دیگر، «حسن خمینی»، نوهٔ ۵۰ سالهٔ روح الله خمینی نیز، در دو دههٔ گذشته از نظام انتقاد کرده است. حسن خمینی در ۲۰۱۸ هشدار داده بود که گسست مداوم اجتماعی، نفرت پراکنی، کینه ورزی،‌ ریاکاری، استانداردهای دوگانه، و بی صداقتی، علائم بدی برای یک حکومتند.

بنا به یک گزارش، از سال گذشته که خامنه ای او را از ارائهٔ نامزدی خود برای عضویت در مجلس خبرگان منصرف کرد، حسن خمینی در سکوت بسر برده است.

علیرغم این انتقادات و اعتراض عمومی ایشان، حاکمان ایران هنوز ارتباط خود با این آقازاده ها را قطع نکرده اند. برای نمونه در نیمهٔ نوامبر خبر ملاقات فاطمه هاشمی، خواهر فائزه، با مجتبی خامنه ای، پسر ولی فقیه، تأیید شد، که البته فاطمه هرگونه بحثی از اعتراضات جاری در این گفتگو را تکذیب کرد.

انتقاد گزندهٔ مرادخانی از رژیم، و به ویژه حملهٔ مستقیم او به داییش، ممکن است دیگر آقازاده ها را هم تشویق کند که پا از حیطهٔ امن بیرون بگذارند و به مطالبات نسل جوان برای آزادی بپیوندند.

با حمایت آنها، و با حضور سلبریتی های ایرانی، اعتراضات جاری می تواند به مرحله ای تازه وارد شود که شاید آغازی بر پایان دیکتاتوری اسلامی در ایران باشد.

متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید

https://www.timesofisrael.com/does-khameneis-niece-slamming-his-child-killing-regime-mark-beginning-of-the-end/

ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ
سردبیر تایمز اسرائیل به فارسی
ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ