دانشمندان اسرائیلی می گویند : نخواهید دید میلیون ها نفر جان خود را بر اثر کوئید-۱۹ از دست بدهند
پروفسور «شای ارکین»، گفت ویروس کرونای جدید با سارز ۲۰۰۲-۳ «۸۰ درصد مشابهت دارد». در کل، باعث عفونت خفیف دستگاه تنفسی می شود. اما در مورد سالمندان استثنا وجود دارد.
پروفسور «شای ارکین»، گفت ویروس کرونای جدید با سارز ۲۰۰۲-۳ «۸۰ درصد مشابهت دارد». در کل، باعث عفونت خفیف دستگاه تنفسی می شود. اما در مورد سالمندان استثنا وجود دارد.
اشعیا (شای) آرکین، پروفسور بیوشیمی ساختاری در دانشگاه عبری اورشلیم است، و پژوهش او، در میان دیگر دستاوردهای وی، نکات تازه ای در کارکرد درونی ویروس ها مطرح می کند. تایمز اسرائیل با او به گفتگو نشست تا در خصوص ویروس کرونا، مقایسه آن با دیگر ویروس ها، چندوچون احتمال قطع گسترش، و یا قطع گسترش آن بیشتر بدانیم و ببینیم نوع بشر تا چه حد باید نگران آن باشد.
او تأکید کرد که بر تمام پاسخ هایی که به پرسش های ما می توان داد احاطه ندارد.
تایمز اسرائیل: اول از همه، لطفا برای من توضیح دهید تخصص شما، در ارتباط با بحران ویروس کرونای کنونی چیست.
پروفسور شای آرکین: بسیار خوب، اجازه بدهید قبل از هر چیز بگویم که من پزشک نیستم، و اپیدمولوژیک و همه-گیر شناس هم نیستم، و حتی بطور مشخص، ویروس شناس هم نیستم. پس چه هستم؟ من یک متخصص بیوشیمی (شیمی حیاتی) هستم و موضوع مطالعه من مکانیسم هایی است که در آن ویروس ها شوری و اسیدیته خود را تنظیم می کنند. پس، من متخصص مولکولی چندین بخش گوناگون ویروس ها بشمار می آیم.
دو ویروس اصلی که ما دو دهه است مورد مطالعه ما است، آنفلوآنزا و سارز اند. ما چندین تا از اجزاء مهم این ویروس ها را مشخص کرده ایم.
تصویر: پروفسور اشعیا (شای) آرکین. (Courtesy)
و در کمال حیرت دیده ایم که ویروس جدید، که اکنون ویروس کرونای سارز ۲ نامیده می شود، به شدت شبیه به ویروس کرونای سارز ۱ است که باعث اپیدمی سارز در ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ شد [که بر اثر آن ۷۷۴ نفر در سراسر جهان کشته شدند].
اکنون می توانیم تمام تجارب و دانشی که از آن بدست آوردیم را برای کشف بازدارنده های این ویروس بکار بگیریم، و این دقیقا همان کاری است که الان داریم می کنیم.
پس، ما در حال کشف بازدارنده ها هستیم. و این چگونه با مورد دیگری که به ما گفته شده، که تا تولید واکسن احتمال یک سال فاصله داریم، مرتبط است؟
بسیار خوب. اجازه بدهید یک قدم به عقب برگردیم و این سوال ها را از خود بپرسیم : با ویروس ها چگونه باید برخورد کرد؟
به جز راه سادهٔ مراقبت، دو مسیر معمول موجود است که یکی از دیگری کمتر مرسوم است.
معمول ترین راه، واکسن است. طول می کشد تا یک واکسن تولید شود.
به گمان من، می شود گفت تلاش هایی که در حال حاضر در سراسر جهان انجام می شود، با سرعتی بیسابقه دارد انجام می شود. با وجود این، بسیار بسیار غیرواقع بینانه است که بگوییم تا چند ماه آینده واکسنی خواهیم داشت. واقعیت این است به دلایل بسیار زیاد، بسیار بیشتر از این طول می کشد.
متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید
https://www.timesofisrael.com/israeli-scientist-youre-not-going-to-see-millions-of-people-die-from-covid-19/