رویارویی با واقعیت خشن یهودی-ستیزی

برخی از گورهای تخریب شده در گورستان یهودیان تابلادا در نزدیکی بوئنوس آیرس. (با اجازه AMIA از طریق JTA)
برخی از گورهای تخریب شده در گورستان یهودیان تابلادا در نزدیکی بوئنوس آیرس. (با اجازه AMIA از طریق JTA)

یهودی-ستیزی که امروز مانند حریق مهارناپذیری در سراسر جهان زبانه می-کشد، من را به یاد بررسی کتابی انداخت که چند سال پیش به چشمم خورد. از آنجا که کتاب یکی از جذاب-ترین عنوانها را داشت؛ «مردم عاشق یهودی مرده-اند»، در اندک زمانی در گوگل به دنبالش گشتم. نویسندهٔ کتاب، «دارا هورن»، شمار زیادی مقاله در زمینه-های گسترده-ای با تمرکز بر شیفتگی جهان، در طول تاریخ، به مرگ یهودیان، و نه حرمت-نهی و بهره-وری از حیات و فرهنگ جامعهٔ زنده و سرزندهٔ یهودی داشت، تألیف و تدوین کرده بود.

هورن، که تحصیلات خود را در دانشگاه هاروارد گذرانده بود، رمان-نویس و استاد ادبیات بود، در مصاحبه-هایی که متعاقب انتشار کتاب کرد، تصریح کرد که گرچه کوشیده است دیدگاه و درکی از این که چرا جامعهٔ غربی بزک و بزرگ-نمایی مرگ یهودیان را به تقدیر از حیات و فرهنگ زنده و غنی یهودیان ترجیح می-دهد، ارائه کند، اما منظور وی معنای دقیق واژهٔ «مرده» نیست، البته من اطمینان دارم که بواقع، شمار کمابیش زیادی از تظاهرات-کنندگان و معترضان کنونی، اگر تحت فشار قرار گیرند اقرار می-کنند که ترجیح می-دهند به جای آنکه تماشا کنند یهودیان آزادانه روی خاک در گشت-و-گذارند و نفس می-کشند، ایشان را زیر خروارها خاک مدفون ببینند.

لبّ کلام او این بود که جهانیان ترجیح می-دهند ببینند یهودیان منفعل و بی-عمل در حاشیه مانده-اند، و در مرکز علوم، فناوری، و هنر نیستند. به عبارت دیگر، از آنهم بهتر این است که یهودیان را خنثی و بی-اهمیت تصور کنند و نه کسانی با دستاوردهای عظیم. یا، چنانکه او موضوع را به قلم آورده بود، بهتر است مرده باشند تا زنده.

می-دانید، نکتهٔ درستی را مطرح می-کند. در بخش بزرگی از تاریخ، نابودی یهودیان جهان تمرکز موجه مطالعات و پژوهش دانشگاهی را به خود جلب کرده و این در حالی است که بیماری مسری یهودی-ستیزی، عمدتاً، بی-اهمیت جلوه داده شده است. حتی یک جستجوی سردستی ثابت می-کند در مقایسه با آن بخش از جوامع و تمدنهای یهودی که فائق آمدند و به حیات ادامه دادند، توجه معتنابه بذل انهدام جوامع و تمدنهای یهودی شده است.

گرچه در مجموعهٔ مقالات او اشاره-ای به استقلال یا موجودیت کشور اسرائیل نشده است، مباحثی که مطرح و پشتیبانی می-کند، با نفرت بی-سابقه-ای که در سرتیتر خبرهای ماههای اخیر آشکار است بسیار مرتبط است. جنایاتی که درست در روز ۷ اکتبر رخ داد، آدم-ربایی و قتل یهودیان بیگناه، در سراسر جهان با خشم و همدلی روبرو شد. اما بلافاصله پس از واکنش اسرائیل به وحشیگری، و تهاجم به غزه، تغییر سریع و خشن حادث شد. به محض آنکه توجه از یهودیان مرده و محبوس به ارتش بسیار آموزش-دیده و کارآمد اسرائیل معطوف شد، نگرانی از وضعیت گروگانها به سرعت به یهودی-ستیزی تبدیل شد.

متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید
https://blogs.timesofisrael.com/facing-the-harsh-reality-of-antisemitism/

 

ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ
«بری نیومن»، در نیویورک به دنیا آمده و بزرگ شده و در ۱۹۸۵ بهمراه خانوادهٔ‌ خود به اسرائيل مهاجرت کرده است. سالها حرفهٔ او نویسندگی فنی بوده است. در حال حاضر گاه بگاه به سازمانهای غیرانتفاعی برای دریافت بودجه مشاوره می-دهد.
ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ