همکاری ایران و روسیه در حملات هک، برتری سایبری اسرائیل را به چالش می-کشد

تصویر تزئینی: یک متخصص امنیت سایبری در دوبی، امارات متحد عربی، ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱۷، حین گفتگو با روزنامه-نگاران دربارهٔ شیوه-های هک گروه-های ایرانی در مقابل نقشهٔ ایران ایستاده است. (AP/Kamran Jebreili)
تصویر تزئینی: یک متخصص امنیت سایبری در دوبی، امارات متحد عربی، ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱۷، حین گفتگو با روزنامه-نگاران دربارهٔ شیوه-های هک گروه-های ایرانی در مقابل نقشهٔ ایران ایستاده است. (AP/Kamran Jebreili)

تلاش اخیر که به منظور از-دسترس خارج-کردن وبسایت-های اسرائیلی از سوی گروهی که احتمال ارتباط آن با مسکو می-رود، حاکی است که اکنون پس از سالها تلاش خنثی-شده، تهران برای ارتقای امکانات جنگ سایبری خود کمک دریافت می-کند.

روز جمعه که وبسایت بانک-ها، کمپانی-های مخابراتی، ادارهٔ پست، و شماری دیگر هک شد و از دسترس خارج شد، چندان مایهٔ تعجب نشد.

سال-ها است که در آخرین جمعهٔ ماه رمضان، که با حمایت رژیم ایران، تحت لوای «روز قدس» به راهپیمایی و تظاهرات ضد-اسرائیلی اختصاص یافته، با تلاش گروه-های هکر برای اختلال در حیات روزمرهٔ اسرائیل همراه است. چنانکه در سال-های گذشته، حملهٔ سایبری روز جمعه نیز اثر چندانی نداشت، و طبق اظهار مقامات اسرائیل، تنها به اختلال جزئی موقتی انجامید. اما آنچه در این تهاجم اهمیت داشت آن است که چه کسی در آن نقش داشت و چه پیامی برای اسرائیل در بر دارد.

مسؤولیت تهاجم را گروهی معروف به «سودان ناشناس» بعهده گرفت که گمان می-رود ارتباط خاصی با مجموعه-هکرهای «ناشناس» یا کشور سودان، که در حال حاضر درگیر جنگ مرگبار داخلی است، ندارد.

کارشناسان گمان دارند گروه فوق ارتباط محکمی با روسیه دارد و با توجه به نقش آشکار ایران در تخصیص روز قدس به برنامه-های ضد-اسرائیلی، بسیاری شاید رد پای ایران را نیز در این حمله ببینند.

اگر این درست باشد، همکاری ایران و روسیه در فضای سایبری آغاز مرحلهٔ تازه-ای در جنگ سایهٔ طولانی-مدت میان اسرائیل و ایران است که تا کنون وقوع آن در عرصهٔ کدهای کامپیوتری بوده است. چنین گامی، تأثیر فوق العاده-ای در توازن قدرت منطقه به سود ایران خواهد داشت.

جنگ سایبری میان ایران و اسرائیل در شش سال گذشته تشدید شده است. چنین پیداست که اسرائیل، مصمم به ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته-ای و قابلیت-های معطوف به موشک پیشرفته، در حمله-های سایبری که موجب اختلال کارآیی جمهوری اسلامی و آسیب به تأسیسات ایران شد، دست داشته است. یکی از معروف-ترین این موارد ویروس استاکس-نت سال ۲۰۱۰ است که به لطف آن، سنتریفیوژهایی که در برنامهٔ هسته-ای ایران استفاده می-شدند، نابود شدند. دنبالهٔ آن حمله-ها تاکنون ادامه یافته است.

ایران همچنین مصمم است خود را به توانایی-های سایبری مجهز کند تا به حملات هک اسرائیل پاسخ گوید و حملات خود را آغاز کند. حملهٔ سایبری سال ۲۰۲۰ به شبکهٔ آب شهری اسرائیل احتمالا اولین خیزش ایران به جانب جنگ سایبری بوده است.

متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید
https://www.timesofisrael.com/iranian-russian-cooperation-on-hack-attacks-may-challenge-israeli-cyber-supremacy/

ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ
سردبیر تایمز اسرائیل به فارسی
ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ