اسرائیل امیدوار است سیاست ایالات متحده در رابطه با ایران از دیپلماسی به بازدارندگی تغییر جهت دهد

مقامات متخصص امور امنیتی معتقدند وقت آن رسیده که آمریکا تعهد به اقدام نظامی برای ممانعت از پیشروی برنامه هسته ای ایران را به نمایش بگذارد.
در حالیکه مردم اسرائیل در کارزار انتخابات جدید غرق شده اند، نهاد امنیت ملی اسرائيل – مردان و زنانی که مسؤولیت مقابله با تهدید علیه کشور یهود را به عهده دارند – با آمیخته ای از امید و ترس به پرزیدنت بایدن خوش آمد می گویند. آنها امیدوارند رهبر آمریکا با خود تغییری معتنابه در رویکرد به چالش هسته ای ایران بیاورد؛ در عین حال، از اصرار رئیس جمهور به ادامهٔ سیاستی که شاید ۱۸ ماه پیش، هنگامیکه به ریاست جمهوری نشست منطقی می نمود، اما از آن هنگام ربط منطقی خود را از دست داده، واهمه دارند.
این برای کارشناسان و متخصصان دفاعی و امنیتی اسرائيل تغییری مهم است. از ابتدای تشکیل دولت بایدن، نهادهای امنیتی اسرائيل به منطق پشت تمایل واشنگتن به بازگشت به قرارداد هسته ای ایران – برنامهٔ جامع اقدام مشترک – اذعان کردند – بر اساس تفاهم «وفای به عهد در مقابل وفای به عهد» با تهران. تشخیص روش مزبور به این خاطر نبود که متخصصان «برجام» را دستاورد دیپلماتیک درخشان محسوب می کردند؛ برعکس، آنها به ضعف های عظیم و خطرناک قرارداد واقف بودند. در واقع آنها به این می اندیشیدند که فرصتی که در کشاکش یک بازهٔ زمانی به دست آید به اسرائیل فرصت می دهد که هم مستقل و هم بهمراه متحدان خود، برای احتمال رویارویی با ایرانی که مصمم به دستیابی به توانایی های هسته ای است، آماده شوند.
اما نیمه های ۲۰۲۲ بسیار متفاوت با اوایل ۲۰۲۱ است. در یکسال و نیم گذشته ایران دیپلماسی را با اکراه بجا آورده، حتی از دیدار حضوری با آمریکایی ها امتناع کرده، و در خفا برنامهٔ هسته ای خود را پیش برده است. امروز، با سنتریفیوژهایی که هنگام انعقاد قرارداد با دولت اوباما داشت پیشرفته تر هستند، ایران دارد اورانیوم را با خلوص ۶۰درصد غنی می کند، یعنی بسیار فراتر از حد مجاز ۳.۷۵ درصد تعیین شدهٔ برجام. این سطح از غنی سازی گام کوچکی با غنی سازی ۹۰ درصدی که مواد شکاف پذیر درجهٔ تسلیحاتی تولید می کند فاصله دارد. ایران حتی برای مخفی کردن فعالیت خود، اخیرا اعلام کرد دوربین های مداربسته و تجهیزات نظارتی که آژانس بین المللی انرژی اتمی در تأسیسات کلیدی کشور نصب کرده بود را برمیچیند و در واقع جهان را از ابعاد واقعی پیشروی هسته ای خود در ابهام می گذارد.
–
متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید
https://blogs.timesofisrael.com/israel-hoping-for-shift-in-us-iran-policy-from-diplomacy-to-deterrence/