عدم توجه بایدن به خاورمیانه: رویکردی زیانبار به ثبات منطقه

تصویر:‌ جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده حین سخنرانی با مضمون سیاست خارجی در وزارت خارجه، واشنگتن دی.سی.، ۴ فوریه ۲۰۲۱. بایدن اعلام کرد به حمایت از عملیات تهاجمی سعودی در یمن پایان می-دهد. 
(via Facebook)
تصویر:‌ جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده حین سخنرانی با مضمون سیاست خارجی در وزارت خارجه، واشنگتن دی.سی.، ۴ فوریه ۲۰۲۱. بایدن اعلام کرد به حمایت از عملیات تهاجمی سعودی در یمن پایان می-دهد. (via Facebook)

تمرکز بر چین قابل فهم است، طرد یک استراتژی روشن و مستمر برای خاورمیانه، به ویژه در رابطه با ایران، بی-ملاحظگی است.

در حالیکه جو بایدن وارد سومین سال ریاست جمهوری خود می-شود، شماری روند ناخوشایند در رویکرد او به خاورمیانه [اینجا در معنای شبه-جزیرهٔ عربستان، ناحیهٔ شام، ترکیه، مصر، ایران، عراق] ظاهر می-شود: بی-تفاوتی نسبت به منطقه، بی-اعتنایی به شرکای قدیمی آمریایی، عدم استراتژی منسجم. شرایط موجود،‌ رویهم، موجب شده از امنیت و ثباتی که به سختی در یکی از نواحی حساس جهان به دست آمده، غفلت شود. این خطر وجود دارد که در باقیماندهٔ دوران بایدن، امنیت ناحیه بیش از پیش دچار فرسایش شود و منافع آمریکا در منطقه به خطر افتد.

با توجه به این که دولت بایدن سیاست-های خود را با سیاست-های دوران ریاست جمهوری اوباما، که مقامات کلیدی دولت فعلی، از جمله جیک سولیوان مشاور امنیت ملی، معاون اول مشاور امنیت ملی جان فاینر، کاتلین هیکس، معاون وزیر دفاع، و راب مالی فرستادهٔ ویژهٔ امور ایران در آن خدمت می-کردند هماهنگ می-کند، عجیب نیست که عمدهٔ تمرکز خود را از خاورمیانه به دیگر نقاط منتقل کند.

این رویکرد همچنین با وعده-های کارزار ریاست جمهوری در خصوص سیاست خارجی همخوانی دارد: بایدن در دورهٔ‌ نامزدی وعده داد حضور آمریکا در خاورمیانه را کاهش داده و به جای آن موضع فعال-تری در رابطه باب چین داشته باشد، و توجه بیشتری به کسب اطمینان متحدان اروپایی بذل کند. مسلم است که با ختم جنگ-های طولانی و بیهودهٔ آمریکا (افغانستان و عراق) در این بخش جهان، توصیهٔ رویکردی کاربردی-تر در راستای امنیت ملی ایالات متحده در منطقه مناسب است. علاوه بر این، زمان،‌ توجه، و منابع، فانی-اند؛ تصمیم دولت به افزایش تمرکز بر منطقهٔ هند و اقیانوسیه و بر جنگ کنونی اوکرائین، عاقلانه است. اما این کار را بدون استراتژی سنجیده-ای که بر اساس منابع محدود باقیمانده در خاورمیانه پیش گرفته است.

رویکرد دولت به خاورمیانه شاهد موفقیت-هایی هم بوده است. برای نمونه، توافقی به میانجیگری ایالات متحده در سپتامبر ۲۰۲۲ در راستای حل مناقشهٔ طولانی-مدت مرزهای دریایی میان اسرائیل و لبنان، به سود ثبات منطقه است و منافع آمریکا را پیش می-برد. به همین ترتیب، آتش-بسی که در یمن با میانجیگری ایالات متحده حاصل شد و طی آن فرستادهٔ نقشی حساس ایفا کرد، از موفقیت-های دیپلماتیک بود که اگر به خدمت استراتژی اعلی منطقه درآید، تکانه ایجاد می-کند.

متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید

https://blogs.timesofisrael.com/bidens-neglect-of-the-middle-east-a-detrimental-approach-to-regional-stability/

دربارهٔ نویسنده:
«جو بوچینو» سرهنگ بازنشستهٔ ارتش ایالات متحده تا ژوئیهٔ ۲۰۲۳ رئیس ارتباطات لشکر مرکزی بود. در حال حاضر مدیرعامل «شرکت مشاورهٔ جو بوسینو» با مسؤولیت محدود، و نویسنده کتاب «برای نجات دهکده، دهکده را آتش بزن»، پیرامون عملیات تهاجمی سال نو قمری جنگ ویتنام، که در دست انتشار است.

 

ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ
«جو بوچینو» سرهنگ بازنشستهٔ ارتش ایالات متحده تا ژوئیهٔ ۲۰۲۳ رئیس ارتباطات لشکر مرکزی بود. در حال حاضر مدیرعامل «شرکت مشاورهٔ جو بوسینو» با مسؤولیت محدود، و نویسنده کتاب «برای نجات دهکده، دهکده را آتش بزن»، پیرامون عملیات تهاجمی سال نو قمری جنگ ویتنام، که در دست انتشار است.
ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ