نفوذ ایران در آمریکای لاتین زنگ خطری برای رهبران منطقه است
حضور «محسن رضایی»، مظنون بمب گذاری «آمیا» در مراسم نیکاراگوئه یکی از نشانه های نفوذ رو به گسترش تهران در منطقه است.
«محسن رضایی» نایب رئیس امور اقتصادی ایران، روز ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ مهمان افتخاری مراسم تحلیف «دانیل اورتگا» رئیس جمهور خودکامهٔ نیکاراگوئه بود.
رضایی به اتهام مشارکت در بمب گذاری ۱۹۹۴ در «آمیا»، مرکز فرهنگی جامعهٔ یهودیان در بوئنوس آیرس که منجر به کشته شدن ۸۵ نفر شد، تحت تعقیب است و حکم جلب او در آرژانتین صادر شده است. با وجود مدارک محکم که به مشارکت مستقیم او در انفجار اشاره دارد، اینترپل نیز برای او قرار قرمز صادر کرده و «به نهادهای مجری قانون در سراسر جهان دستور دستگیری و بازداشت موقت به منظور استرداد یا تسلیم یا اقدام قانونی مشابه علیه او صادر کرده است.»
او یکی از دوازده مقام رسمی دولت «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری ایران است که به علت ارتکاب جرائم تروریستی و دیگر فعالیت های غیرقانونی مورد تحریم بین المللی اند. پرزیدنت اورتگا که خود نیز رهبری خودکامه بشمار می آید که گروه های اپوزیسیون نیکاراگوئه را ظالمانه سرکوب می کند، در مراسم تحلیف خود از حضور رضایی نیز در کنار رؤسای جمهوری خودکامهٔ ونزوئلا و کوبا استقبال نمود.
در پی بازدید رضایی، وزیر خارجهٔ آرژانتین بیانیه ای صادر کرده و در آن سفر رضایی به نیکاراگوئه را محکوم کرد و بار دیگر تکرار نمود که او می بایست در یک دادگاه آرژانتینی محاکمه شود. با اینحال، از آن جایی که سفیر آرژانتین در نیکارگوئه بدون هیچ اعتراضی در مراسم تحلیف اورتگا شرکت کرد، و از صدور چنین بیانیه ای در وقت مقتضی کوتاهی کرد و حتی در اعتراض نمادین به حضور وی مراسم را ترک نگفت، این احتمال نیز داده می شود که بیانیهٔ فوق برای بستن دهان مدعیان صادر شده است.
بمب گذاری آمیا مردم آرژانتین و جامعهٔ یهودیان را عمیقاً سوگوار کرد و هنوز یکی از بزرگترین حمله های تروریستی است که ایران و دست نشاندگانش ترتیب داده اند. این انفجار علاوه بر آنکه مرگبارترین حمله تروریستی تاریخ آرژانتین است، هنوز یکی از مرگبارترین حمله ها علیه یکی از اماکن عمومی یهودیان در جهان از هنگام پایان هولوکاست است.
این که هنوز هیچ کس به جرم دست داشتن در بمب گذاری هولناک بوئنوس آیرس محاکمه نشده، لکهٔ ننگی است بر دامن سیستم قضایی آرژانتین و جامعهٔ بین المللی است. بازدید رضایی از نیکاراگوئه می توانست فرصتی باشد برای آرژانتین که با مصونیت ۲۸ ساله مقابله کند و قدم مؤثر بردارد.
متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید
https://blogs.timesofisrael.com/irans-influence-in-latin-america-a-dangerous-reminder-for-regional-leaders/